Hlavní obsah

Vrah v Klatovech čekal na oběť na pumpě. Policie řeší i požár u exmanželky podezřelého

Právo, pab

Šestačtyřicetiletý muž, který je hlavní podezřelý, že ve středu napadl nožem a smrtelně zranil majitele dopravní firmy v jejím areálu v Klatovech, čekal podle svědků na příjezd oběti na blízké benzinové čerpací stanici. Podle zdroje Práva by mohl stát také za úterním žhářským útokem v bydlišti své bývalé manželky ve Velkém Boru na Klatovsku. Muže v současnosti vyšetřují policisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo vraždy v KlatovechVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Ve Velkém Boru někdo v úterý nad ránem ženě úmyslně zapálil dvě osobní vozidla, která předtím polil benzinem. Podle zdroje Práva by to mohl být právě muž podezřelý ze středeční vraždy. „Je hlavní podezřelý,“ řekl zdroj. Policie se k tomu zatím oficiálně nevyjádřila.

Muže s iniciálami R. V. kriminalisté zadrželi krátce po středeční vraždě v areálu firmy. Podle prvotních informací jde o bývalého zaměstnance, který ve společnosti pracoval jako řidič. Na sklonku loňského roku dostal výpověď, neboť se kvůli řadě dopravních přestupků vybodoval a přišel o řidičák.

Ve firmě v Klatovech našli zavražděného šéfa firmy, policie zadržela podezřelého

Krimi

Na 54letého majitele firmy J. Ž. zaútočil s nožem v ruce před vchodem do kancelářské budovy a několikrát ho bodl do břicha. Napadený muž na místě zemřel. Agresora zpacifikovali zaměstnanci a předali policii.

Celý den ho vyslýchali

Co bylo motivem činu, není jasné. „Zatím prověřujeme všechny okolnosti případu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Martina Korandová. Podezřelého muže kriminalisté celý den vyslýchali a ve čtvrtek ho zřejmě obviní z vraždy.

Podle svědků číhal útočník na příjezd J. Ž. na benzinové čerpací stanici, která je v těsné blízkosti areálu společnosti. Zdejší prodavač uvedl, že si muž koupil pivo a čekal venku. Když přijel majitel firmy, vydal se za ním.

Foto: HZS

Požár ve Velkém Boru na Klatovsku

Pobodanému už záchranáři nedokázali pomoci. „Lékař na místě konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

„Neznám souvislosti a příčiny, které k takovému činu pachatele vedly. Pana Ž. jsem znal osobně, obchodovali jsme spolu, byl to pro mne normální, slušný člověk. Když někoho propustí, tak je tam asi nějaká příčina. Pro zaměstnance bude šéf vždy ten špatný,“ reagoval na případ jeden z klatovských podnikatelů.

Foto: HZS

Požár aut ve Velkém Boru na Klatovsku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám