Hlavní obsah

Vrah utopil známého v jímce, teď si stěžuje Nejvyššímu soudu na výši trestu

Výjimečný trest 28 let pro Jaromíra Šmídka za trýznivou vraždu známého přezkoumá Nejvyšší soud. Ke Krajskému soudu v Plzni, který případ řešil jako soud prvního stupně, dorazilo před několika dny dovolání. Plzeňský soud předá dovolání k rozhodnutí nejvyšší instanci do Brna.

Foto: Novinky

Jaromír Šmídek u Vrchního soudu v Praze. Archivní snímek

Článek

Šmídek podle pravomocného verdiktu loni hodil omámeného mladíka do odpadní jímky, kde ho nechal utopit. Chtěl na něj svést zneužívání nezletilé dcery své bývalé družky, kterého se dopustil sám. Šmídek vinu popíral.

Mladíka znal Šmídek delší dobu. Se svou přítelkyní a jejími dětmi žil v jeho domě. Podle soudů Šmídek špatně nesl ukončení vztahu s družkou, která navíc navazovala stále bližší vztah s jeho pozdější obětí. Se Šmídkem se družka rozešla poté, co se jí sedmiletá dcera svěřila s tím, že ji muž zneužil.

BEZ KOMENTÁŘE: Jaromír Šmídek u Vrchního soudu v PrazeVideo: Novinky

V noci 22. ledna 2018 naložil Šmídek v Luštěnicích na Mladoboleslavsku omámeného jedenadvacetiletého muže do svého auta a odjel s ním k domu na odlehlém místě na okraji Karlových Varů. Tam jej podle verdiktu hodil do plné dvoumetrové jímky, kterou přikryl padesátikilogramovým poklopem. Mladík se v odpadu utopil.

Pachatel původně uváděl, že mladíka v daný večer vůbec neviděl. Při nakládání vrávorající oběti do auta jej však zachytila kamera. Po zjištění, že existuje kamerový záznam, proto začal tvrdit, že mladíka odvezl do Karlových Varů.

Důležitým důkazem byla SMS, kterou Šmídek podle obžaloby poslal z mladíkova mobilu a jeho jménem své bývalé přítelkyni. Šlo o falešné přiznání, že právě mladík zneužil její dceru a že odjíždí do zahraničí. Ženě se zpráva zdála podezřelá a případem nezvěstného mladíka se začala brzy zabývat policie. Tělo nalezla o několik dní později.

Reklama

Výběr článků

Načítám