Hlavní obsah

Volkswagen očesaly nárazy do panelů a dalšího auta na Břeclavsku

– Podivín
Právo, miv

Třemi těžkými zraněními skončila ve čtvrtek před polednem vážná dopravní nehoda na silnici z Podivína do Lednice na Břeclavsku. Odstartovala ji podle policie hazardní jízda řidiče Volkswagenu Passat, který ve vysoké rychlosti nevybral zatáčku. V protisměru se pak střetl s dalším vozidlem. Při nárazu se VW utrhla náprava.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda VW a fabie u PodivínaVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

„Řidič VW zřejmě v nepřiměřené rychlosti nezvládl mírnou levotočivou zatáčku a narazil do betonových panelů, lemujících na pravé straně vozovku. Odrazil se do protisměru, kde jej znovu zastavily panely a následně se střetl s protijedoucí Škodou Fabia,“ uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

O síle nárazu a rychlosti jízdy vypovídala vzdálenost od místa prvního střetu s panely k místu zastavení vraku. Neovladatelný vůz urazil asi dvě stě metrů, než se zničený zastavil. Z nemalé části bez kol, zadní náprava se totiž utrhla, proletěla vzduchem a skončila bezmála padesát metrů od mostu na hrázi řeky Dyje. Trosky auta a pneumatiky ležely u vody.

Řidič v kabrioletu řezal zatáčku u Držkova, s nezletilým synem skončili koly vzhůru

Krimi

„Něco takového jsme neviděli,“ konstatovali zasahující policisté. Volkswagen po sérii nárazu do panelů zasáhl protijedoucí vůz levou stranou. Fabie čelně trefila místo řidiče a zbortila je o desítky centimetrů dovnitř.

„Řidič volkswagenu utrpěl vážná zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice. Ve fabii se dva cestující zranili těžce,“ dodala mluvčí. Hasiči museli cestující z vraků vyprostit. Nehoda na několik hodin zastavila provoz na silnici z Podivína do Lednice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám