Hlavní obsah

Vlaky mezi Brnem a Vyškovem nejezdí, náklaďák strhl trolej

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rousínov

Výrazné dopravní omezení ve středu zasáhlo hlavní železniční tah mezi Brnem a Olomoucí poté, co nákladní auto strhlo na přejezdu v Rousínově trakční vedení. Obnovení dopravy lze podle Českých drah očekávat až ve večerních hodinách.

Foto: Policie ČR

Nehoda na přejezdu v Rousínově

Článek

Nehoda se stala krátce před sedmou hodinou ráno. „Zdvižená korba nákladního vozidla strhla vlakové troleje na železničním přejezdu v Rousínově. Řidič nákladního auta neutrpěl zranění,” sdělila mluvčí policie Alice Musilová.

Omezení provozu se dotklo trati z Brna do Vyškova, kudy vlaky míří z Brna na Olomouc. Náhradní autobusová doprava funguje mezi Brnem a Vyškovem v obou směrech.

Původně se očekávalo zprovoznění trati kolem 9:00, později kolem 14:00. „Podle aktuální informace provozního dispečinku se předpokládá obnovení provozu na trati mezi Holubicemi a Vyškovem až v podvečerních hodinách, kolem 18:00," uvedl mluvčí společnosti RegioJet Aleš Ondrůj.

Stržená trolej zastavila vlaky na vytížené trati mezi Brnem a Břeclaví

Krimi

Web Českých drah (ČD) odhaduje zprovoznění trati kolem 20:00. U ČD se přerušení provozu dotkne asi desítky spojů, podle jejich mluvčí Gabriely Novotné vznikají zpoždění několik minut.

Přerušený provoz se rovněž dotkne 12 spojů společnosti RegioJet, která zajistila náhradní autobusy z Holubic do Vyškova a opačně. Ondrůj ČTK řekl, že první spoj, kterého se přerušení provozu dotklo, měl zpoždění 75 minut. U dalších spojů zpoždění postupně klesá na desítky minut.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám