Hlavní obsah

Další porucha trakčního vedení komplikuje vlakovou dopravu z Čerčan, Říčan a Dobříše

– Praha • Aktualizováno

Porucha trakčního vedení mezi stanicemi Praha-Vršovice a Praha hlavní nádraží komplikuje od úterý provoz příměstských vlaků mezi Prahou a Benešovem a Prahou a Vraným nad Vltavou. Omezení se týká linek S8, S88 a S9 a zřejmě potrvá až do 11. března. Vyplývá to z informací na webech Pražské integrované dopravy (PID) a Českých drah (ČD).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Problémy s trakčním vedením nastaly podle informací serveru ČD v pondělí po poledni, vlaky poté jezdily se zpožděním. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) nyní provádí opravu. České dráhy zatím předpokládají, že oprava potrvá do 11. března. Termín se nicméně může změnit.

Podle mluvčího SŽDC Marka Illiaše se musí v úseku kompletně vyměnit trakční vedení, neboť tam došlo k „nárazovému přetížení trakce”.

Část vlaků pojede odklonem

Všechny vlaky na linkách S8 na trati Praha - Vrané nad Vltavou - Čerčany a S88 na trati Praha - Vrané nad Vltavou - Dobříš jsou od 06:00 do 20:00 v úseku Praha-Vršovice - Praha hlavní nádraží odřeknuty. Vlak Os 9020 s odjezdem v 19:00 z Vršovic pojede již v celé trase.

Na lince S9 na trati Lysá nad Labem - Praha - Říčany - Strančice - Čerčany - Benešov u Prahy nejedou od 08:47 do 13:17 vložené spoje v úseku Praha hlavní nádraží - Říčany. Od 09:45 do 14:15 pak nejedou vložené spoje v úseku Říčany - Praha hlavní nádraží.

Osobní vlaky z hlavního nádraží do Benešova s odjezdem v 07:35, 08:05, 08:35 a 09:05 pojedou odklonem přes Malešice mimo stanice Praha-Vršovice a Praha-Strašnice zastávka. Od zhruba 13:30 do 20:00 jsou osobní vlaky linky S9 od Benešova odkloněny ze stanice Praha-Hostivař přes Malešice mimo stanice Praha-Strašnice zastávka a Praha-Vršovice.

Časté poruchy na dráze v Praze

Je to už několikátá porucha na dráze která v posledních měsících zkomplikovala vlakovou dopravu v Praze, například. 8. února kvůli poruše trakčního vedení v Praze-Michli nevyjelo z hlavního města několik souprav vlaků příměstských linek do Kolína, Kralup nad Vltavou či Berouna. [celá zpráva]

Foto: Jan Handrejch, Právo

Budova pražského hlavního nádraží

Stovky lidí pak uvázly na nádražích 17. listopadu. Porucha trakčního vedení v Praze Vršovicích omezila v sobotu železniční dopravu směrem na Benešov i mezi jednotlivými nádražími v hlavním městě. Některé spoje vyjíždějící z Prahy měly hodinová zpoždění, některé byly zrušeny. [celá zpráva]

K podobné poruše přitom došlo už od deset dnů dříve. Rychlíky nabíraly zpoždění až několik hodin a kolabovala příměstská vlaková doprava, protože přes postiženou trať vyjíždějí ráno soupravy z depa. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám