Hlavní obsah

Vlak zabil mladíka, který měl sluchátka na uších

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tragickou smrt devatenáctiletého mladíka vyšetřují od středečního odpoledne policisté z Ostravy. Muže přejel mezi stanicemi Ostrava-Svinov a Vítkovice vlak. Vinu na smrti nese pravděpodobně sám mladík, který šel přes koleje se sluchátky na uších. Ke střetu došlo kolem 15:20.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Devatenáctiletý mladík byl v době příjezdu záchranářů při vědomí, jeho stav se však rychle zhoršoval. Lékaři jej museli připojit k umělé plicní ventilaci, při prvotním vyšetření zjistili vícečetná vážná poranění v oblasti hlavy a hrudníku, také dolní končetiny,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Těžce zraněného mladíka transportoval vrtulník do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. „V době předání se muž nacházel v kritickém stavu,“ dodal mluvčí.

Krátce po převozu do nemocnice mladý muž zemřel. „Policisté provedli ohledání místa události, doprava na trati byla v jednom směru omezena zhruba po dobu jedné hodiny. Příčinu smrti muže stanoví nařízená pitva,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Podle ní mladík zřejmě vyběhl z přilehlého lesa směrem k železniční trati. „Pravděpodobně se sluchátky na uších, načež došlo ke střetu s právě projíždějícím vlakem. Okolnosti tragického události však i nadále prověřujeme,“ ujistila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám