Hlavní obsah

Vlak v Ostravě urazil 1,5 kilometru s vykolejenými vagóny, škoda přes pět miliónů

Právo, hon
Ostrava
Aktualizováno

Dva vozy nákladního vlaku vykolejily v noci na sobotu v areálu ostravského hlavního nádraží. Vlak s vykolejenými vagóny urazil asi jeden a půl kilometru a poškodil zařízení tratě. Při události nebyl nikdo zraněn.

Foto: Drážní inspekce

Vykolejené vagóny vlaku poškodily zařízení trati.

Článek

Pravděpodobnou příčinou byla technické závada. Nehodu vyšetřuje Drážní inspekce, která zjišťuje, zda byla závada na vozech, nebo na železniční trati.

Nehoda se stala v pátek krátce před jedenáctou hodinou večerní. „Dva vozy byly ve vykolejeném stavu taženy přibližně jeden a půl kilometru. Při tažení vykolejených vozů byla v této vzdálenosti poškozena trať a vyvráceny  některé sloupy trakčního vedení. Před zastavením se vlak za lokomotivou roztrhl na dvou místech, čímž se rozdělil na tři části,“ popsal událost mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Drážní inspekce

Vlak s vykolejenými vagóny urazil asi jeden a půl kilometru a poškodil zařízení tratě.

Celková škoda byla odhadnuta na 5,6 miliónu korun, z toho dva milióny na trakčním vedení, tři milióny na trati, čtvrt miliónu na zabezpečovacím zařízení a 350 tisíc korun na vlaku.

„Provoz na trati je z důvodu poškození trati a trakčního vedení omezen. Příčiny a okolnosti vzniku mimořádné události Drážní inspekce zjišťuje v místě jejího vzniku,“ dodal Drápal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám