Hlavní obsah

Vlak u Chodova převrátil nákladní auto na bok, dva zranění

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodov
Aktualizováno

Při nehodě osobního motorového vlaku a nákladního vozidla MAN na železničním přejezdu v lokalitě Na Cechu v Mírové nedaleko Chodova byla ve čtvrtek krátce po 13. hodině lehce zraněna dvoučlenná osádka instruktážního vlaku.

Článek

„Jednalo se o lehká zranění typu zhmožděné ruky a zad,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské záchranky Lukáš Hutta s tím, že oba zranění byli hospitalizováni na chirurgickém oddělení karlovarské nemocnice. Řidič nákladního vozidla zůstal nezraněn.

„Byl jsem na zahradě, když jsem uslyšel strašnou ránu,“ uvedl Václav Klíma z Mírové, který pomáhal oba zraněné z vlaku vyprošťovat. „Přinesli jsme s manželkou deky a vytáhli jsme oba zraněné z kabiny ven. Ten řidič vlaku byl samá krev. Sousedka je zdravotní sestra, takže jim poskytla první pomoc,“ dodal.

„Příčiny dopravní nehody jsou teprve v šetření,“ uvedla mluvčí karlovarské policie Zdenka Papežová.

Podle svědků bylo ale světelné výstražné znamení v provozu. „Při nehodě byl stržen také jeden z trolejových sloupů,“ uvedl vedoucí centra Českých drah v Karlovarském kraji Vladimír Omelka, podle kterého bude vlak s nákladním vozidlem vyprošťovat jeřáb. „Náhradní dopravu zajišťujeme autobusy,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám