Hlavní obsah

Vlak na Opavsku srazil mazdu na přejezdu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kravaře

Zranění dvou žen a jednoho muže si vyžádal čtvrteční střet osobního auta s motorovým vlakem na Opavsku. K nehodě došlo kolem 16. hodiny v Kravařích.

Článek

„Třiatřicetiletý řidič Mazdy 323 jel ve směru z Bolatic na Kravaře-Kouty. Z dosud nezjištěných příčin přehlédl světelnou signalizaci na železničním přejezdu a vjel na něj ve chvíli, kdy tudy projížděl osobní motorový vlak,“ popsal nehodu opavský policejní mluvčí René Černohorský.

V mazdě jely se šoférem dvě ženy (58 a 61 let), všichni tři ze Starého Města u Bruntálu. Ve vlaku cestovalo 80 lidí. „U řidiče byl nařízen odběr krve, dechová zkouška osmapadesátiletého strojvůdce z Dolních Životic byla negativní,“ dodal mluvčí s tím, že škoda na vlaku je 25 tisíc korun, na automobilu 50 tisíc.

Záchranáři ošetřili tři osoby, všechny cestovaly v autě. „Dvě ženy byly poraněny lehce a po ošetření byly převezeny na chirurgickou ambulanci opavské nemocnice. Nejhůře dopadl muž. Měl poranění v obličeji a zranění hrudníku a po prvotním ošetření byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Na místo střetu museli i hasiči. Likvidace následků nehody se zúčastnily čtyři jednotky. „Pomocí hydraulických nástrojů vyprostili hasiči zraněného řidiče mazdy, která ležela na střeše v příkopu. Místo nehody pak předali drážním hasičům, kterým v další činnosti na místě pomáhali dobrovolní hasiči,“ doplnil mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám