Hlavní obsah

Vlak na Olomoucku zdemoloval osobní auto, dva zranění

– Olomouc

Dva lidé, řidička a strojvůdce, utrpěli v pátek dopoledne zranění při srážce vlaku s osobním autem na železničním přejezdu v Hlubočkách na Olomoucku. Právo o tom informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Náraz osobní auto zdemoloval.

Článek

„Podle prvotního šetření 59letá řidička vozidla Škoda Roomster přejížděla železniční přejezd ve chvíli, kdy tam projížděl vlak. Při nehodě byly lehce zraněny dvě osoby – řidička a strojvůdce,“ uvedl mluvčí.

Černý den na železnici: vlaky srazily tři lidi

Krimi

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se na přejezdu, který je zabezpečen světelnou signalizací bez závor, srazil rychlík jedoucí z Ostravy-Svinova do Olomouce. Ve vlaku cestovalo 37 osob a nikdo z cestujících nebyl zraněn. Jejich evakuaci zajišťovali hasiči. Na trati byl dočasně přerušen provoz.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vlak zastavil až desítky metrů od místa střetu.

„Řidička se podrobila dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem,“ konstatoval Hejtman. Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou podle něj předmětem šetření. Týká se to i funkčnosti světelné signalizace v době kolize. „Nic však zatím nenasvědčuje tomu, že by světla nesvítila,“ doplnil policejní mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Náraz osobní auto zdemoloval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám