Hlavní obsah

Vlak, který vykolejil na západě Čech, jel 86 km/h místo 30

Novinky, kub
Aktualizováno

Vyšetřování nehody vlaku, jehož třináct vozů vykolejilo na konci července u Mariánských Lázní, ukázalo, že souprava jela rychlostí 86 km/h, ačkoliv v místě platilo omezení na 30 km/h. Toho si ale strojvedoucí zřejmě nevšiml. Informovala o tom v úterý Česká televize (ČT).

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda nákladního vlaku na ChebskuVideo: Facebook HZS Karlovarského kraje

 
Článek

Informaci o zkoumání rychloměru přinesla ČT s odkazem na zdroj blízký vyšetřování. Na místě podle ní zřejmě nebylo v pořádku rovněž návěstí, není ale prý zatím zřejmé, jaký to mohlo mít vliv na nehodu.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal informaci o vývoji ve vyšetřování nepotvrdil, podle něj prověřování okolností nehody stále trvá.

Nehoda se stala v neděli 28. července na trati mezi Mariánskými Lázněmi a Plzní. Nákladní vlak převážející vápno vykolejil u Drmoulu na Chebsku v místě, kde se staví silnice. Nikdo se nezranil, škody ale jdou do desítek milionů.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Vápno se vysypalo na stavbu silničního obchvatu.

Opravy na trati se podle Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) blíží ke konci, v úterý začaly práce na opravě trakčního vedení. Termín zprovoznění trati upřesní správa podle ČTK ve středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám