Hlavní obsah

Trať u Mariánských Lázní bude po nehodě vlaku uzavřena do 20. srpna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provoz na trati mezi Chodovou Planou a Mariánskými Lázněmi by mohl být obnoven 20. srpna. Konstatovali to odborníci Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), kteří si po odstranění vykolejených vagonů prohlédli poškozený úsek.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Vápno se vysypalo na stavbu silničního obchvatu.

Článek

„Předběžný výhled SŽDC na zprovoznění úseku Chodová Planá–Mariánské Lázně je po uskutečněných měřeních a zkouškách s ohledem na stav poškození zemních kotev sloužících pro stabilizaci železničního náspu stanoven na 20. srpna,” uvedla v pátek mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda nákladního vlaku na ChebskuVideo: Facebook HZS Karlovarského kraje

Dle prvotních odhadů měla být trať, na níž v neděli vykolejila lokomotiva a 13 vagonů, uzavřena do pátku, po zjištění stavu trati však experti termín posunuli.

Vykolejené vagony, které převážely práškový vápenec, poškodily asi 200 metrů trati, elektrickou trakci i násep pod tratí. Při jedné z nejvážnějších nehod v nákladní železniční dopravě za poslední desítky let se nikdo nezranil. Příčiny nehody vyšetřuje drážní inspekce i policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám