Hlavní obsah

Viníkem tragédie na jezu ve Šternberku byl vedoucí vodáckého výletu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Šternberk

Středočeští kriminalisté odložili případ tragické události z poloviny letošního července, kdy dva lidé nepřežili převrácení raftu na jezu v Českém Šternberku. Viníkem byl podle vyšetřovatelů vedoucí vodáckého výletu, který utonul, tudíž jej nelze stíhat. V nemocnici později zemřela mladistvá dívka.

Záchranáři u jezu v Českém ŠternberkuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Na základě získaných informací a prověření celé události došli kriminalisté k závěru, že viníkem celé události byl vedoucí vodáckého výletu, tedy osoba, která při tragické události zemřela, tudíž jej nelze stíhat, a policisté tak případ odložili,“ informovala o případu mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

„Ve věci probíhalo několik měsíců prověřování a policisté čekali i na výsledek znaleckého posudku,“ dodala mluvčí.

Další podrobnosti k případu police nesdělila.

Policie vyšetřuje převrácení raftu, při kterém zemřeli dva vodáci

Krimi

Policie v červenci hovořila o tom, že se posádce raftu zřejmě nepodařilo trefit do propusti na jezu.

Při záchranné akci se podařilo vytáhnout z vody šest dětí. Jeden dospělý z jiného raftu, který skočil na pomoc, utonul.

Převrácený raft v Českém Šternberku má druhou oběť, zemřela dívka

Krimi

„Jedna žena byla vrtulníkem převezena do nemocnice v pražském Motole ve stavu po resuscitaci. Další žena byla transportována letecky do jihlavské nemocnice, byla při vědomí a stabilizovaná,“ řekla tehdy mluvčí záchranářů Petra Homolová.

Mladistvá dívka, kterou přepravili do Motola, později v nemocnici zemřela, informovala ČTK. Další čtyři děti, z toho tři dívky a jednoho chlapce, sanitky převezly do benešovské nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám