Hlavní obsah

Převrácený raft v Českém Šternberku má druhou oběť, zemřela dívka

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Několik lidí ve vodě zachraňovali v úterý odpoledne záchranáři a hasiči v Českém Šternberku na Benešovsku poté, co se u jezu převrátil raft. Na místo vzlétly tři vrtulníky. Neštěstí nepřežil na místě jeden muž, v nemocnici později zemřela mladistvá dívka. Pět dalších dětí je v nemocnici.

Záchranáři u jezu v Českém ŠternberkuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Mluvčí hasičů Tereza Fliegerová Novinkám sdělila, že při záchranné akci se podařilo vytáhnout z vody šest dětí. Jeden dospělý z jiného raftu, který skočil na pomoc, bohužel utonul.

Podle mluvčí policie Barbory Schneeweissové se posádce raftu zřejmě nepodařilo trefit do propusti na jezu.

„Jedna žena byla vrtulníkem převezena do nemocnice v pražském Motole ve stavu po resuscitaci. Další žena byla transportována letecky do jihlavské nemocnice, byla při vědomí a stabilizovaná," řekla mluvčí záchranářů Petra Homolová, aniž by přiblížila věk pacientů.

Mladistvá dívka, kterou přepravili do Motola, později v nemocnici zemřela, informovala ČTK.

Další čtyři děti, z toho tři dívky a jednoho chlapce, sanitky převezly do benešovské nemocnice.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Do vody spadlo několik lidí

„U jezu se převrátil raft se šesti lidmi, z dalšího raftu jim skočil na pomoc další člověk. Muž, ročník narození 1992, se ale bohužel již nevynořil a o hodinu později byl nalezen bez známek života,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Barbora Schneeweissová s tím, že na místo byli povoláni také potápěči.

Podle informací Novinek letěly na místo tři vrtulníky a pět sanitek. Podle reportéra Novinek je v Českém Šternberku zvýšená hladina Sázavy. Okolí místa je uzavřeno a na místě jsou desítky záchranářů a policistů.

Českým Šternberkem protéká řeka Sázava, která je oblíbeným cílem mnoha vodáků. Jez na 75,9. kilometru řeky patří podle serveru www.nebezpecnejezy.cz mezi nebezpečné, protože je tam úzká propust a riziko převržení do válce pod jezem.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Místo, kde se raft převrátil.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Do vody spadlo několik lidí

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Záchranáři v Českém Šternberku

Reklama

Výběr článků

Načítám