Hlavní obsah

Víkendové nehody nepřežilo devět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českých silnicích od pátku do neděle zemřelo zatím devět lidí. Nejméně 12 dalších je těžce zraněno. Obětí nehod je tak více než o letošním dušičkovém víkendu, který bývá jedním z nejrizikovějších.

Foto: ČR Policie, ČTK

Nehoda u Vamberka na Rychnovsku

Článek

Zatím poslední člověk zemřel v noci na dnešek na Českolipsku, když ujížděl policejní hlídce. Čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního auta ve velké rychlosti nezvládl svůj vůz a havaroval mezi obcemi Jezvé a Horní Police. Z auta, které najelo do plotu a několikrát se přetočilo přes střechu, řidiče náraz vymrštil až na druhou stranu silnice. [celá zpráva]

"Provedeny budou i toxikologické rozbory, jejichž výsledky potvrdí či vyvrátí, zda pil muž před jízdou alkohol," řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Nejvážnější víkendová nehoda se stala v sobotu u Vamberka na Rychnovsku. Srazila se při ní dvě osobní auta, jedno z nich zřejmě jelo v protisměru. Dva lidé na následky nehody zemřeli, další dva byli zraněni. [celá zpráva]

Foto: ČR Policie, ČTK

Při nehodě na Rychnovsku zemřeli dvě lidé

Další sobotní obětí je pětapadesátiletý chodec, kterého srazilo osobní auto u obce Srbeč na Rakovnicku. Zemřel také třiadvacetiletý muž, který v sobotu ráno v osobním autě narazil na konci Huntířova na Děčínsku do stromu a betonového mostku.

Nejtragičtější byl 31. červenec

V pátek zahynuli na českých silnicích dva chodci. Sedmašedesátiletého muže srazil kamión v Netolicích na Prachaticku, ženu v Křivsoudově na Benešovsku osobní auto. Třetí pateční obětí byl šestaosmdesátiletý muž, který na silnici mezi Lázněmi Bohdaneč a Starými Ždánicemi na Pardubicku narazil do stromu. U Bučovic na Vyškovsku zahynula čtyřiačtyřicetiletá řidička osobního vozu, se kterým při předjíždění kolony aut přejela plnou čáru a čelně narazila do protijedoucího kamionu.

Na českých silnicích už letos zemřelo více lidí než loni, kdy bylo obětí dopravních nehod 583. Letošní čísla ta loňská převýšila počátkem prosince. Pozitivní trend poklesu počtu zemřelých patrný od roku 2008 se tak zastavil. Letošním nejtragičtějším dnem je 31. červenec, kdy při dopravních nehodách zemřelo devět lidí. Nejvíce životů si vyžádaly zářijové nehody (78 obětí), naopak nejméně jich bylo v únoru (24).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám