Hlavní obsah

Vietnamci v tajné stáčírně míchali lihoviny, skončili ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud uvalil vazbu na dva ze tří Vietnamců, kteří byli v pondělí zatčeni v nelegální stáčírně alkoholu u Plesné. Hrozí jim stíhání za krácení daně a poplatků. Třetí ze zadržených cizinců byl propuštěn, nebyla mu prokázána trestná činnost. V objektu policie našla prázdné lahve a téměř sto tisíc kolků.

Foto: Policie ČR

Jedna z nalezených lahví.

Článek

"Ve středu jsme sdělovali obvinění zároveň podávali návrh na vzetí do vazby. Oba jsou nyní ve vazbě," uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Böhmová. Nedokázala říci, zda jsou tam od středy nebo od čtvrtka. Podle trestního zákona hrozí obviněným až osmileté vězení v případě, že způsobí škodu nad půl milionu korun, u menší škody je to do tří let. Až 12 let za mřížemi mohou pachatelé dostat, pokud by se škoda vyšplhala nad pět milionů korun.

Na hranicích se celníci přehrabují v kufrech jako za starých časůVideo: Patrik Biskup, Právo

Policie zajistila v bývalé stodole v osadě Vackov u Plesné přes 1000 litrů alkoholu v lahvích připravených k distribuci, které měly skončit na tržištích. Šlo o osm různých druhů napodobenin originálních značek. Žádný ze vzorků neobsahoval metylalkohol. Proto se tak pachatelé vyhnou obviněním, jimž čelí zadržení v souvislosti s metanolovou aférou hlavně na Moravě. Metylalkohol nebyl zjištěn ani v několika stovkách litrů látky neznámého původu v plastových barelech. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Kriminalisté nalezli bezmála 100 tisíc kolků.

Policisté s celníky, hygienici i obchodní inspekcí provádějí denně v Karlovarském kraji kontroly zákazu prodeje lihovin s obsahem nad 20 procent alkoholu. Zatím žádný závadný alkohol nezjistili, dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám