Hlavní obsah

VIDEO: Zlodějka chodila k sousedům jako do banky, odhalila ji až kamera

Novinky, pno
BRNO

Až nalíčená past v podobě videokamery v obývacím pokoji domu na Brněnsku odhalila v uplynulých dnech nečekanou zlodějku, která letošní léto chodila do sousedního domu skoro jako do banky. Od června do září si žena bez práce tímto způsobem přišla pohodlně na desítky tisíc korun, nyní jí hrozí až tříletý žalář.

Článek

Obyvatelům domku v jedné z obcí u Ivančic na jižní Moravě se věci z domu začaly ztrácet v červnu. Nejdříve si rodina myslela, že by mohl být zlodějem někdo jim blízký a tak na policii nic neohlásili. Zloděj byl ale někdo úplně jiný.

Klíč od vchodu na poličce u domku

Jejich čtyřiačtyřicetiletá sousedka využila okolností. Věděla, že rodina nechává klíč od vchodu na poličce na dvorku domu. Bez rozpaků tak na začátku léta vzala klíč jako pozvánku a šla se podívat po domě sousedů, když byli pryč. „Prošmejdila dům a odnesla si 26 tisíc korun. Návštěvy po prvním úspěchu začala opakovat a vždy si něco odnesla,“ řekl mluvčí policie Aleš Mergental.

Rodina pátrala nejdříve sama, po páté návštěvě nezvaného hosta nastražili past. Do obývacího pokoje nainstalovali kameru, kterou při odchodu do práce zapnuli. Do poličky v obývací stěně položili tisíce korun.

Kamera odhalila pravého zloděje

„Před deseti dny našli přihrádku prázdnou. Okamžitě se podívali na záznam kamery. Na záběrech uviděli sousedku z obce. Celou situaci poprvé oznámili policistům, kriminalisté ještě ten den podezřelou ženu zadrželi,“ doplnil policista.

Při výslechu se přiznala k šesti návštěvám u sousedů – krádežím, při nichž si donesla dohromady více než devadesát šest tisíc korun. Ukradené peníze používala pro vlastní potřebu. Po výslechu byla žena obviněna ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což jí hrozí trest vězení od půl roku do tří let.

Reklama

Výběr článků

Načítám