Hlavní obsah

VIDEO: V sokolovské nemocnici odmítli mladíka, kterému šlo o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

V sokolovské nemocnici se minulý týden odehrála neuvěřitelná událost, kvůli které málem přišel o život 17letý mladík. Tamní lékaři jej totiž po pádu z kola odmítli ošetřit a poslali jej domů. Protože mu bylo stále hůř, otec ho převezl do nemocnice v Karlových Varech, kde zjistili, že má natrženou slezinu a vnitřní krvácení do břicha.

Článek

Mladík spadl z kola minulý čtvrtek. Neutrpěl ale jen odřeniny, stěžoval si na bolení břicha, proto ho otec zavezl na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Sokolově. Tam je lékaři odmítli s tím, že právě ošetřují zraněné z dopravní nehody a poslali je o patro výš na internu.

Lékařka na interně mladíka údajně odmítla s tím, že není pediatr a že pacientovi ještě není 18 let. Mladíkovi, kterému bylo 17 a půl roku, řekla, ať jede domů.

"Přijeli jsme do sokolovské nemocnice na chirurgii, tam jsme čekali, pak tam přivezli vážnou dopravní nehodu, tak nás poslali nás na interní na pohotovost, tam nás ale neošetřili, lékařka řekla, že chlapci není osmnáct a není plnoletý, ať jedeme někam jinam, že ona není pediatrička,“ řekl TV Prima chlapcův otec.

Podle lékaře mohl vykrvácet

"Chlapec byl podřený, bolel ho žaludek, pak ho to bolelo ještě víc, jeli jsme tedy do Karlových Varů, tam nám řekli, že ještě že jsme přijeli,“ dodal otec.

Podle otce mu lékaři zjistili natrženou slezinu a vnitřní krvácení do břicha.

Karlovarský primář uvedl, že chlapce přivezli "za pět minut dvanáct", do rána prý mohl vykrvácet. Nyní je už mladík mimo ohrožení života a leží na normálním oddělení.

V sokolovské nemocnici tvrdí, že doktorka, která chlapce odmítla, není v úterý práci, a údajně na ni nemají telefon. Slíbili, že celý případ prověří.

Reklama

Výběr článků

Načítám