Hlavní obsah

VIDEO: V Rokycanech protestovali extrémisté

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇSKO
Aktualizováno

Bez problémů se obešel sobotní koncert extrémistů v Červeném Hrádku u Plzně. Koncertu předcházelo setkání v Rokycanech, kde sedm desítek extrémistů dostalo pětiminutový prostor k vyjádření svého názoru k nedávné události napadení baru v Rokycanech s následným protestním pochodem Romů. U náměstí rozložili transparent s heslem „Stop černému rasismu“.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Na parkovišti u náměstí dostali po dohodě s policií pětiminutový časový prostor.

Článek

„Chceme jen nenásilnou formou realizovat pokojné shromáždění a říct, jak se věci mají,“ vysvětlovali zástupci organizátorů s tím, že nejde ani o pochod ani demonstraci. Odvolávali se na rovněž neohlášený demonstrativní pochod rokycanských Romů před čtrnácti dny poté, co jeden místní bar napadla asi patnáctičlenná skupina mladíků.

Na koncertě v Červeném Hrádku se sešla stovka účastníků, situaci monitoroval stejný počet policistů. Ti organizátory upozornili, že v případě projevených rasistických hesel a nacistických gest bude akce přerušena.

:. Policie zastavila extrémisty na okraji města.foto: Právo/Jindra Pašková

„Chovali se slušně, s policií komunikovali a informaci přijali. Pozdější koncert se (také) obešel bez konfliktů, účastníci se rozešli před jednou hodinou noční,“ uvedla mluvčí západočeské policie Jolana Číhová.

Jedinou výjimkou byl mladík zajištěný pro rušení nočního klidu. „Byl hlučný, v silně podnapilém stavu a na výzvu policie nereagoval,“ upřesnila mluvčí. K vystřízlivění byl převezen na protialkoholní stanici.

:. Shromáždění sledovalo na 100 těžkooděnců.foto: Právo/Jindra Pašková

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám