Hlavní obsah

VIDEO: V Mladé Boleslavi vypukl obrovský požár v továrně na autobaterie

Právo, Novinky, rap, alt
MLADÁ BOLESLAV
Aktualizováno

V Mladé Boleslavi hoří budova výrobce autobaterií Akuma. Z místa stoupá obrovský oblak dýmu. Podle prvních informací může za požár závada na elektroinstalaci. Továrna začala hořet kolem čtvrté hodiny odpoledne, kolem sedmé se jej podařilo lokalizovat, hasit se ale bude celou noc.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Požár v areálu Akumy

Článek

Magistrát v půl sedmé večer varoval obyvatele, kteří bydlí v okolí, aby neotvírali okna a nevycházeli ven. Po městě jezdily vozy městské policie s amplióny.

Z jedné z hal se valil hustý černý dým, občas se ozval menší výbuch. „Plní se tam autobaterie, je to plný plastů, kabelů, jako všude kolem,“ říkal na místě Právu jeden ze zaměstnanců Akumy, který přihlížel požáru. To, že hoří budova, kde se plní barterie potvrdil i ředitel Akumy Alesio Smiderle.

Na místě zasahuje 130 hasičů ze středních a východních Čech a z Prahy.

Letecké záběry požár v areálu Akumy. Foto: SECAR MK AIR

"Vyslali jsme celkem 11 aut včetně cisteren a 32 hasičů. A také dva žebříky. Zřejmě budeme mít na starosti hašení jednoho z úseků," řekl odpoledne Novinkám mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

Oheň se rozšířil na další budovufoto: Právo/Radek Plavecký

Podle prvotních informací policie se nejspíš jedná o technickou závadu na elektroinstalaci, ovšem hasiči o příčině požáru zatím nemluví. „Ještě není ani oheň lokalizovaný, na příčiny je brzy,“ řekl kolem páté hodiny odpoledne mluvčí hasičů Ladislav Křivan.

Hasiči nejprve halu hasili z vysokozdvižných plošin, ale při rozšíření ohně na druhou budovu raději couvli. Prozatím nejsou žádné informace o tom, že by byl někdo zraněn.

Požár v areálu Akumyfoto: Právo/Radek Plavecký

Škoda způsobená požárem bude nejspíš velmi vysoká. „Podle předběžného odhadu bude škoda v desítkách miliónů korun,“ řekl Právu mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan. Kolem půl šesté večer se z továrny přestal valit hustý černý dým a oheň vypadal, že je na ústupu.

Primátor Raduan Nwelati (ODS) je na místě požáru.

Hořící areál firmy Akumafoto: Právo/Radek Plavecký

Mladou Boleslav zahalil kouř z požáru Akumy. Foto: Jan Havíř

Mladou Boleslav zahalil kouř z požáru Akumy.Foto: Jan Havíř

Mladou Boleslav zahalil kouř z požáru Akumy. Foto: Jan Havíř

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám