Hlavní obsah

VIDEO: V Brně se zhroutil další rodinný dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Již druhý rodinný dům se sesunul v Brně. Po nedělním zhroucení podmáčeného domu v městské části Žabovřesky se v pondělí v noci zhroutila bočního stěna domku v Brně - Medlánkách. Na místě zasahovali hasiči a v ulici hlídkovali do rána strážníci.

Článek

"Museli jsme prověřit, zda někdo nezůstal v domě zavalen," sdělil mluvčí hasičů  Roman Stejskal. Na ulici Obůrky sledovala zásah skupinka lidí, kteří shodně uváděli, že ve svých bytech slyšeli hluk a cítili chvění budovy. Vyšli se proto podívat, co se děje a zjistili, že na budově se utrhla boční zeď přízemního domu sousedícího s vedlejším pozemkem, na kterém probíhají blíže nezjištěné stavební práce.

Hlídka zjistila, že v inkriminovaném domě momentálně nikdo nebydlí a je příležitostně majitelem pronajímána studentům. Majitel je dlouhodobě v zahraničí, kontakt na něj nebyl nikomu z okolí znám.

Hasiči uzavřeli přívody plynu, vody a elektřiny a o nehodě informovali majitele domu. Jde od neděle už o druhý dům, který se v Brně částečně zřítil.

V Brně-Žabovřeskách se v neděli odpoledne částečně sesunul neobydlený rodinný dům. Rozkládající se stavby na rohu Burianova náměstí a ulice Marie Stejskalové si všimla projíždějící policejní hlídka. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám