Hlavní obsah

VIDEO: Soud zamítl Saudkovu žalobu na Saudek.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Městský soud v Praze ve středu zamítl žalobu známého fotografa Jana Saudka na společnost SAUDEK.com patřící jeho bývalé partnerce Sáře a synovi Samuelovi. Fotograf se domáhal zrušení dvou licenčních smluv, podle kterých o jeho veškerých snímcích rozhoduje právě společnost SAUDEK.com.

Článek

"Očekávám rozsudek. Spravedlivý zajisté," řekl Novinkám Jan Saudek před zahájením řízení a dodal: "Přišel jsem o všechno. Cítím se svobodný, začínám od znova."

Podle Pavlíny Hodkové, partnerky a zároveň manažerky Jana Saudka, známý fotograf tvrdí, že neexistuje ani jedna licenční smlouva a nic nepodepsal. Podle ní v okamžiku, kdy se začal o tyto smlouvy zajímat, přišly mu ze společnosti SAUDEK.com dvě různé verze.

Fotograf Saudek se soudí se synem a bývalou partnerkou

"Zajímavé je, že obě měly třetí stranu stejnou," řekla Hodková. Na třetí straně se údajně nachází sporný Saudkův podpis. "Tvrdí, že nic nepodepsal," dodala Hodková.

"Žalovaná strana tvrdí, že existuje jedna licenční smlouva," řekl mluvčí městského soudu Petr Kulawiak. Třiasedmdesátiletý Jan Saudek je celosvětově uznávaným fotografem. Proslul hlavně akty plnoštíhlých žen. Většina jeho fotografií je kolorována.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám