Hlavní obsah

VIDEO: Soud má vynést rozsudek nad Robertem Neffem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud ve čtvrtek pravděpodobně vynese rozsudek v případu vraždy Ireny Neffové, dcery známého publicisty a spisovatele vědeckofantastických románů Ondřeje Neffa. Obžaloba z činu viní jejího manžela Roberta Neffa Nováka, který se policii k zabití své ženy přiznal. Hrozí mu až 15 let vězení.

Zpověď Davida NeffaVideo: Stream.cz

 
Článek

Bratr zavražděné Ireny David Neff v exkluzivní zpovědi pro Novinky říká, že se po zmizení sestry Ireny staral o její dceru společně s Robertem, obviněným z vraždy své ženy. Pro něj i dceru, která se rázem ocitla bez matky, to bylo podle něj strašné období.

David Neff dostal v úterý e-mail od ženy, která tvrdí, že byla asi před 10 lety partnerkou Roberta Nováka. V e-mailu popsala vzájemné soužití, provázené častými agresivními výpady ze strany Nováka, bitím a výhružkami. Když se s ním po dvou letech nakonec rozešla, údajně jí zdemoloval byt.

Žena, která má být v zahraničí, chce podle e-mailu o Novákovi vypovídat před soudem. Neff si od jejího případného svědectví slibuje, že vyvrátí tvrzení obhajoby, že Novák byl Neffovou v podstatě týraný a vraždu spáchal v afektu. Neff také doufá, že po tomto svědectví by se mohli přihlásit další, kteří měli s Novákem podobné zkušenosti.

Neff ji měl zavraždit po hádce

Podle obžaloby devětatřicetiletý Neff Novák svou o deset let mladší manželku letos v únoru zavraždil v jejich společném bytě poté, co se spolu pohádali. Nejdříve ženu rukama škrtil do bezvědomí, pak jí ještě utáhl kolem krku elektrickou šňůru.

Po činu mrtvé tělo odvezl do lesa mezi obce Kuchař a Vysoký Újezd na Berounsku, kde ho zakopal. Manželčiny osobní věci hodil v igelitové tašce do Vltavy nedaleko Radotína.

Neff Novák při výpovědi uvedl, že manželský spor vyvolala Neffová. Podle jeho slov ho urážela a ponižovala tak dlouho, až to nevydržel. V jejich manželství se podle něj vyskytovalo mnoho problémů, agresorem roztržek prý byla jeho žena. S tím nesouhlasí otec zavražděné ženy Ondřej Neff ani její bratr David.

Obžalovaný muž nahlásil dva dny po vraždě policii, že Irena Neffová zmizela. Svému okolí sdělil, že ji naposledy viděl jít na cvičení. Po celou dobu vyšetřování na internetových stránkách žádal, aby mu lidé poskytli o manželce jakékoliv informace. K vraždě se přiznal po několikahodinovém výslechu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám