Hlavní obsah

VIDEO: Řidič octavie zemřel po srážce s koněm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OBRUBY
Aktualizováno

Srážku s koněm ve čtvrtek večer nepřežil řidič osobního auta u obce Obruby na Mladoboleslavsku. Jeho spolujezdkyně byla se zraněními transportována do mladoboleslavské nemocnice. Dva koně, kteří se pohybovali na silnici mezi Mladou Boleslaví a Jičínem, pravděpodobně utekli z asi tři kilometry vzdálené obce Dobšín.

Článek

"Kolem sedmé večer se údajně dva koně volně pohybovali po silnici nedaleko Horního Bousova na Mladoboleslavsku. Ve směru od Jičína se jim na přímém úseku vyhýbal kamión naložený osobními auty. Poté, co projel kolem zvířat, vyběhl jeden kůň do protisměru přímo před projíždějící Škodu Octavia," popsal okolnosti nehody mladoboleslavský policejní mluvčí Ladislav Mareš.

"Po srážce se kůň převalil přes střechu auta, ve kterém smrtelně zranil pětapadesátiletého řidiče," doplnil mluvčí. 

"Po příjezdu na místo lékař konstatoval úmrtí řidiče, který na místě podlehl vážnému úrazu hlavy," upřesnila mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Do ležícího koně narazilo ještě další auto jedoucí za octavií. Druhé zvíře bylo po několika desítkách minut dopraveno majiteli, doplnil Mareš.

Srážky s koňmi nejsou v této oblasti výjimečné. Zhruba před dvěma lety srazil zbloudilého koně vlak v nedalekém Rohatsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám