Hlavní obsah

VIDEO: Oba zasypaní muži na Plzeňsku se udusili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOTĚŠOV
Aktualizováno

Hasiči po několikahodinovém pátrání vytáhli za zavaleného výkopu v Chotěšově na Plzeňsku dva muže, které ve středu ve 20:30 zasypala zemina. Oba se pod dvouapůlmetrovou vrstvou zeminy udusili. Před půlnocí, tedy až po čtyřhodinovém pátrání, našli hasiči tělo 35letého dělníka. Tělo jeho kolegy, 44letého podnikatele, vytáhli až po osmi hodinách po závalu.

Článek

Jeho tělo označil speciálně vycvičený pes. Muž před časem koupil tamní církevní faru. Podle Lenky Ptáčkové ze záchranné služby neměli šanci na přežití, byli okamžitě mrtví.

BEZ KOMENTÁŘE: Vyprošťování těl dvou zasypaných mužů. Zdroj: ČTK

Muži byli nalezeni až na dně čtyřapůlmetrového příkopu. Ten se při práci hasičů stále bortil, proto museli stavět několik pažení. Zemina byla velmi sypká.

Muži kopali výkop podél zdi bývalého statku v blízkosti hradeb místního kláštera. Stěny výkopu ale zřejmě dostatečně nezajistili, a ty se na ně sesuly.

Hasiči vyprošťují zavalené muže (Foto: HZSPK)

Večer na místě pracoval bagr, majitel fary a jím najatý pomocný dělník kanál ručně vykopávali. Hasiči zatím přesně nevěděli, kde byli muži zavalení. Výkop je dlouhý asi deset metrů. Místo prohledávali kousek po kousku.

Zavalení ohlásil bagrista. Na místě byly asi dvě desítky hasičů. Ručně i lopatami prohledívaly místo. Po 22. hodině na místo již ale nastoupil bagr, který výkop bagroval lžící.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám