Hlavní obsah

VIDEO: Mladík ve Frýdku-Místku napadl Roma a hajloval při tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK
Aktualizováno

Frýdeckomístečtí policisté museli v prvních hodinách Nového roku řešit napadení s rasistickým motivem. O půl čtvrté ráno tam v jednom nočním podniku napadl mladík jen o pár let staršího Roma a hajloval při tom.

Článek

Téměř dvoumetrový 20letý muž náhodně vybraného 22letého Roma napadl a křičel na něj: "Nenávidím tě, jsi černá huba, vypadni odsud!". Pak začal se zdviženou paží hajlovat. Na sobě měl koženou bundu s bílou orlicí a hákovým křížem.

Po chvíli kopl o téměř dvě hlavy menšího muže kolenem do obličeje a povalil na zem. Těžkou okovanou botou mu zlomil žebro. V dalším běsnění mu zabránila ochranka diskotéky. Útočník ale utekl.

Dorazivší policejní hlídka vyslechla svědky události a za pár minut zadržela 20letého násilníka před jeho bydlištěm. Noc strávil v policejní cele. Na druhý den mu kriminalisté sdělili obvinění z rasově motivovaných trestných činů a eskortovali ho k okresnímu soudu s návrhem na uvalení vazby.

Za trestné činy podpory a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka, ublížení na zdraví a výtržnictví mu hrozí až 5 let vězení. Pokud se potvrdí, že se svým útokem dopustil pokusu těžké újmy na zdraví, bude mu hrozit až 10 let vězení, uvedla policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám