Hlavní obsah

VIDEO: Karvinou zahalil dým z hořících pneumatik, lidé nemají větrat

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ
Aktualizováno

Hustý černý a štiplavý kouř zahalil v pátek odpoledne Karvinou. Na vině je požár haldy starých pneumatik, které zřejmě zapálil někdo úmyslně. Dým stoupal z polorozbořené haly bývalého Okresního stavebního podniku. Hasiči vyzývali občany, aby neotevírali okna a pokud možno nevycházeli ven.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Požár v opuštěném areálu v Karviné, kde byly uskladněny pneumatiky.

Článek

Požár vznikl v ulici Rudé armády v Karviné-Hranicích. "Na místě je devět jednotek,“ hlásil mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela. Požár je podle něj již pod kontrolou.

Je velice pravděpodobné, že pneumatiky na ploše asi 30 krát 30 metrů někdo podpálil úmyslně, uvedl Kůdela.

"Obdobných požárů jsme v poslední době zaznamenali v Karviné více. Naposledy hořela o minulém víkendu hned vedlejší skládka, na které byly také staré pneumatiky,“ popsal.

Nevětrejte a raději ani nevycházejte, radí lidem hasiči

Protože rozptylové podmínky nejsou v současnosti v Karviné nejlepší, policisté i hasiči obyvatele přilehlých ulicí vyzývali k tomu, aby zavřeli okna svých domů a bytů.

"Ten dým je skutečně nepříjemný,“ dodal Kůdela s tím, že nepředpokládá, že by oheň napáchal nějakou škodu. "Hasiči ještě budou používat pěnu, kde také hrozí nepříjemný zápach," upřesnil.

:. Požár v opuštěném areálu v Karviné, kde byly uskladněny pneumatiky.foto: ČTK/Drahoslav Ramík

Případem se již zabývá policie. "Na místě je několik hlídek. Zaznamenali jsme v souvislosti s požárem jeden telefonát od staršího pána, že se jeho ženě špatně dýchá. Doporučili jsme mu, ať se co nejdříve obrátí na lékaře,“ informovala Zlatuše Viačková, mluvčí karvinského policejního ředitelství.

Dále uvedla, že policisté počkají na místě do doby, než bude požár zcela uhašen. "Pak uvidíme, zda se jím budeme zabývat my nebo jeho šetření necháme v kompetenci hasičů.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám