Hlavní obsah

VIDEO: Exploze výbušniny připravila chlapce o prsty

Právo, Novinky, René Chvalina, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Exploze podomácku vyrobené výbušniny připravila v noci na úterý šestnáctiletého chlapce v Pardubicích o prsty na levé ruce. K výbuchu bouchacích kuliček došlo v Domově mládeže v Rožkově ulici v Pardubicích.

Článek

„Chlapec si způsobil těžká poranění na levé ruce a byl převezen do Pardubické krajské nemocnice. Při ošetření byl při vědomí a nebyl bezprostředně ohrožen na životě,“ uvedl Právu vedoucí lékař Záchranné zdravotnické služby Pardubického kraje Otomar Kušička.

„Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě se snesením mladíka do sanitního vozu a poté zkontrolovali objekt, zda nehrozí nějaké další nebezpečí,“ doplnila mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková a dodala, že v pokoji mladíka našli hasiči ještě pět dalších bouchacích kuliček a filtrační papírky.

Třaskavinu si chlapec podle našich informací vyráběl z běžně dostupných látek. Výbušniny byly na místě zlikvidovány, případ nyní vyšetřuje policie, bližší informace o stavu pacienta nemocnice neposkytla.

Spolubydlící mladík, který se během osudného výbuchu také nacházel v místnosti, zraněn nebyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám