Hlavní obsah

VIDEO: Devítiletý chlapec vběhl v Kladně přímo pod auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO
Aktualizováno

Přecházení na červenou se nevyplatilo devítiletému chlapci v Kladně. Ten v úterý večer na rušné ulici vběhl do vozovky právě ve chvíli, kdy projíždělo osobní auto. Jen zázrakem vyvázl bez smrtelného zranění. Chlapec byl hospitalizován v kladenské nemocnici s otřesem mozku a pohmožděninami.

Článek

"Chlapec naštěstí vyvázl s povrchovými zraněními, záchranáři ho po kontrole a ošetření předali nemocnici," řekla TV Prima mluvčí středočeských záchranářů Tereza Krejčí.

Na záběrech průmyslové kamery lze vidět, jak se chlapec rozmýšlí a vyčkává na správný okamžik. Jeho odhad byl však špatný, nehledě na to, že měl počkat na zelenou. I přesto měl vělké štěstí.

Podobné případy končí většinou tragicky. Mrtvých chodců na silnicích stále přibývá. Statistiky o tomto roce hovoří jako o jednom z nejhorších od roku 1989.

Od začátku roku do konce září došlo k více než 900 nehodám s účastí chodce, při těchto stážkách zemřelo 21 osob, upřesnila mluvčí policejního prezídia Veronika Benediktová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám