Hlavní obsah

Vězně, kteří připravovali vraždu svědka, navrhla policie obžalovat

• Aktualizováno

Kriminalisté z Pardubického kraje navrhli obžalovat dva muže z přípravy vraždy svědka a jeho rodiny. Čin plánovali v pardubické věznici. Třiačtyřicetiletý muž z Orlickoústecka měl podle policie po propuštění z vězení odvézt z Česka a usmrtit čtyřčlennou rodinu a tím znemožnit svědectví u soudu proti druhému vězni, 64letému muži ze Středočeského kraje. Na webu to v pondělí oznámila mluvčí policie Pardubického kraje Jitka Vavřinová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvěma obviněným mužům hrozí vězení 15 až 20 let nebo výjimečný trest. Podle policie se domluvili, že mladší z nich po svém propuštění z vězení počátkem května odveze z Česka a ukryje čtyřiatřicetiletého svědka, jeho jednatřicetiletou ženu a dvě dcery ve věku sedm let a půl roku.

"Následně měla být celá rodina usmrcena dosud nezjištěným způsobem a prostředky získané na jejich pobyt v zahraničí měli odsouzení použít pro vlastní potřebu," uvedla mluvčí. Obvinění muži podle ní také přemýšleli o převodu majetku svědka za 2,2 miliónu korun ve svůj prospěch.

Mladší ze stíhaných měl údajně také jménem svědka rozeslat několik dopisů, ve kterých by předstíral odjezd do zahraničí a odvolání jeho usvědčující výpovědi. Kriminalisté ale mladšího z obviněných kvůli těmto plánům zadrželi hned po jeho propuštění na svobodu a vyšetřování dovedli k návrhu na obžalobu, který podali ke krajskému státnímu zastupitelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám