Hlavní obsah

Velká razie v Praze. Policie zasahuje i u náměstka primátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zasahují od středečního rána na několika místech v Praze včetně magistrátu nebo dopravního podniku. Policie je i v kanceláři a domě náměstka primátora Petra Hlubučka (STAN).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že náš útvar provádí úkony trestního řízení. Dozor vykonává Vrchní státní zastupitelství v Praze, které má v této věci vyhrazeno podávání informací,” sdělil Novinkám mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Podle informací Novinek z důvěryhodného zdroje aktuálně detektivové provádějí prohlídky na zhruba čtyřiceti místech v Praze, a to včetně domu náměstka primátora Petra Hlubučka (STAN) v pražských Lysolajích či v jeho magistrátní kanceláři.

Náměstek primátora Prahy Hlubuček obviněn po rozsáhlé razii

Krimi

Policie v návaznosti na akci během dopoledne zahájila trestní stíhání 11 lidí kvůli hospodaření pražského dopravního podniku.

O policejní akci informoval mezi prvními server iDnes.cz, který s odkazem na důvěryhodný zdroj uvedl, že se prověřování týká podnikatele Michala Redla.

Podle serveru policie zasahuje rovněž ve Všeobecné zdravotní pojišťovně. Detektivové zamířili také na ředitelství Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje. „Informaci mohu potvrdit. Poskytujeme součinnost,” sdělila Novinkám mluvčí Petra Kučerová.

Přítomnost policie v kanceláři svého náměstka Hlubučka potvrdil na sociálních sítích primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

„Na magistrát jsem šel s heslem: Chci řídit město s čistým štítem. To požaduji i od svých kolegů. V kanceláři náměstka za STAN teď probíhá policejní prohlídka. Úřad poskytuje součinnost. Pokud existuje nějaké podezření, musí být prošetřeno,” napsal Hřib na Twitter.

Reklama

Výběr článků

Načítám