Hlavní obsah

Ve Vsetíně evakuovali kvůli požáru 40 lidí

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VSETÍN

Počet lidí, které museli policisté a záchranáři evakuovat při požáru domu na Smetanově ulici ve Vsetíně v pondělí večer, se rozrostl na čtyřicet, a to včetně dětí. Jak Právo na místě zjistilo, jedná se o dům obývaný romskými občany, kde hasiči v minulosti již u několika požárů zasahovali.

Foto: PČR
Článek

 "Požár se šířil ze sklepních kójí, které obývali dva muži. Hrozilo přitom, že se oheň rozšíří šachtou i do vyšších pater. Muže, kteří obývali sklepní prostory, museli záchranáři převézt do nemocnice, protože se nadýchali hustých kouřových zplodin," informoval tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček. Jeden z mužů utrpěl popáleniny na 30 procentech těla. Záchranáři ho převezli na specializované popáleninové centrum v Ostravě.

Policie ulici kvůli zásahu záchranářů neprodyšně uzavřela a teprve kolem desáté večer začala pouštět obyvatele okolních domů zpět do svých domovů. "Teď se ještě dostáváme k ohnisku požáru a snažíme se zabránit jeho šíření," uvedl před jedenáctou večer Mitáček.

O události byl informován i starosta Vsetína Jiří Čunek (KDU - ČSL), který Právu potvrdil, že se v uvedené lokalitě podobné případy odehrály i v minulosti. "Jsem na místě neštěstí. Pokud vyvstane potřeba náhradního ubytování, budeme se s tím muset vyrovnat," řekl po 23. hodině Právu Čunek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám