Hlavní obsah

Ve věznici na Borech mění vrata, auto se tam už neprobourá

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Nedobytnou pevnost udělá z plzeňské věznice na Borech nová vstupní brána. Plastová vrata, která bez větších problémů před rokem prorazil opilec v autě, nahradí kovová. Ta budou větší a hlavně pevnější, takže osobní auto by je už probourat nemělo. Součástí přestavby brány bude i nový vstup pro pěší. Hotovo by mělo být do tří měsíců. Vězeňská služba za to zaplatila včetně projektu deset miliónů korun.

Foto: Patrik Biskup , Právo

Bachaři hlídají venku před věznicí v Plzni na Borech, mimořádná bezpečnostní opatření souvisí s opravou vjezdové brány.

Článek

„Stavební práce probíhají za plného provozu. Zavedli jsme mimořádná bezpečnostní opatření. Spolupracujeme i s policií,“ řekl Právu ředitel věznice Petr Folk.

Jak bude nový systém vjezdu do káznice fungovat, ale její šéf nechtěl detailně popisovat. „Podstatnou změnou je, že vrata se už nebudou otvírat směrem nahoru ale do stran. Vjezd bude širší,“ uvedl Folk.

Opravu vjezdové brány z roku 1878 provedou zedníci tak, aby nebyl narušen historický vzhled věznice. „Brána byla stavěna na rozměry koňských povozů. To už dnešním podmínkám nevyhovuje a často se stávalo, že při průjezdu nákladního vozidla upadl kus zdi,“ upozornil Folk.

Přestavbu brány, o které se hovořilo už před pěti lety, uspíšila událost z loňského října. Opilý Antonín Šafář za volantem octavie prorazil vrata a dostal se až na nádvoří areálu. Až tam ho strážní zpacifikovali. V té době si ve věznici odpykával trest jeho syn. Za tento kaskadérský kousek poslal soud Šafáře na téměř čtyři roky do vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám