Hlavní obsah

Ve Strakonicích se převrátil raft se šesti lidmi, jeden vodák utonul

– Strakonice • Aktualizováno
Novinky, ČTK, jas, pok

Na Otavě ve Strakonicích se v úterý převrátil raft se šesti lidmi. Jednu osobu se hasičům zatím nepodařilo nalézt. Tři zachránění skončili v nemocnici, dva z nich tam transportoval vrtulník. O další dvě osoby se postarali záchranáři na místě. Informovala o tom mluvčí jihočeských hasičů Nicole Hovorková.

Článek

K nehodě mělo podle Hovorková dojít na jezu nedaleko strakonického pivovaru. Hasiči po jednom z pohřešovaných vodácích pátrají, a z toho důvodu byl na toku uzavřen jez. V plánu je také prozkoumání břehů po proudu řeky.

"Na raftu pluly dvě ženy a čtyři muži, po jednom muži policisté a hasiči stále pátrají," řekla mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková. Doplnila, že dvě ženy a jeden muž skončili v nemocnici. Vodáci ve věku od 20 do 43 let byli ze západních Čech.

Foto: Pavel Pokorný, Právo

Potápěč se marně snažil posledního ze šestice vodáků, s nmíž se převrátil raft.

Při záchraně vodáků se převrátila také loď, na které pluli tři hasiči. Dva z nich jsou na pozorování v nemocnici ve Strakonicích, uvedla Hovorková. Jejich kolegům se podařilo vylovit člun, na němž trojice plula, a tuto první fázi akce ukončili.

Původní informace o počtu pohřešovaných vodáků se rozcházely; nejdříve hasiči po žádném nepátrali, později postrádali dva lidi. Nyní pátrají po jednom vodákovi a podle mluvčí strakonické policie budou pokračovat, dokud jej nenajdou.

Sjíždění je nebezpečné

Otava ve Strakonicích byla v noci z pondělí na úterý těsně pod hranicí dosažení prvního povodňového stupně, nyní její hladina sice klesá, ale i tak může být její sjíždění nebezpečné.

Povodí Vltavy na svých stránkách varuje, aby se vodáci při zvýšených vodních stavech na vodu nevydávali.

Na jihu Čech nejde letos o první případ, kdy se v řece topili vodáci. Koncem června utonul padesátiletý muž ve Větřní na Českokrumlovsku. Splouval Vltavu společně se dvěma kamarády. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám