Hlavní obsah

Váš doklad! Falešný policista lustroval u metra cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie hledá lidi, které v hlavním městě kontroloval falešný policista. Jednu ženu vyfotila svědkyně jedné takové kontroly u stanice metra Želivského. Falešného policistu již praví kolegové zadrželi.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle zjištění kriminalistů se falešný policista pohyboval u metra v pondělí před jednou hodinou odpoledne. Třicetiletý muž tam zastavil neznámou ženu a požadoval předložení dokladu.

Falešní policisté zastavili v Olomouci auto, po řidiči chtěli peníze za rychlost

Krimi

„Navíc jí sdělil, že je příslušník Policie České republiky, a že pokud neuposlechne jeho výzev, zavolá další kolegy. Toho se žena zalekla a ihned mu ukázala svůj cestovní doklad,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Celého incidentu si všimla jiná žena, která jednání muže zdokumentovala a ohlásila. Kontrolovaná však odešla a policisté by s ní rádi mluvili. Dále hledají další svědky a poškozené, protože se domnívají, že muž takto zastavil více lidí. Informace přijme linka 158.

Podezřelého policisté zadrželi a nyní mu hrozí trestní stíhání pro podezření z trestného činu přisvojení pravomoci úřadu, za který pachateli v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám