Hlavní obsah

Varnu v Aši prozradil požár. Cizinec v ní vyrobil drogy za milióny

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Jednu z největších výroben drog v příhraničí ve středu prozradil požár. Na hořící rodinný dům v Aši, který sloužil k vaření pervitinu 36letému cizinci, upozornili lidé v okolí. Ten se z domu pokusil utéct, nyní už však sedí v policejní cele.

Varnu drog v Aši prozradil požárVideo: Policie ČR

 
Článek

V rodinném domě začaly hořet chemikálie ve středu dopoledne. „Při likvidaci požáru hasiči zjistili, že se v domě nachází větší množství různých chemikálií a laboratorního vybavení sloužícího k výrobě drogy,“ informoval ve čtvrtek policejní mluvčí Pavel Valenta.

V době požáru se na místě pohyboval i cizinec, který pervitin vyráběl a následně distribuoval. Před policisty se dal ihned na útěk. Prchal však marně.

„Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli a následně zajistili větší množství pervitinu a efedrinu, což je látka, ze které se pervitin vyrábí,“ doplnil Valenta s tím, že policisté o aktivitách muže věděli delší dobu a sledovali jej.

Při prodeji na černém trhu si podle odhadu mohl muž vydělat milióny korun. Nyní však sedí v policejní cele. Strážci zákona proti cizinci ve čtvrtek zahájili trestní stíhání a státnímu zástupci podají podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám