Hlavní obsah

V zemědělském objektu na Bruntálsku shořely traktory i kombajn

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusín

Na dvacet milionů korun se odhaduje škoda, kterou způsobil oheň při požáru zemědělského objektu v Rusíně na Bruntálsku. Příčinu požáru nyní zjišťují vyšetřovatelé.

Foto: HZS MSK

Hasiči zasahovali při požáru zemědělského objektu.

Článek

Požár vypukl v sobotu před čtvrtou hodinou ranní. „Už při příjezdu prvních jednotek na místo zásahu byl objekt požárem zcela zasažen. Hasičům se podařilo vytáhnout několik tlakových lahví ke svařovací soupravě, dali je chladit do mobilní nádrže, kterou vozí na prvovýjezdových automobilech, a před plameny zachránili i jeden z traktorů. Uvnitř objektu však shořel kombajn, nakladače a několik dalších traktorů,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Foto: HZS MSK

Hasiči zasahovali při požáru zemědělského objektu.

Zásah komplikoval rovněž požár fotovoltaických panelů na objektu. Hasiči zajistili odpojení panelů od měniče a chránili nosné konstrukce střechy ochlazováním. Dbát museli rovněž na to, aby se vyhnuli kontaktu s vodivými částmi střechy a fotovoltaických panelů. Poškozené a plameny již zasažené panely se nehasí, není-li to bezprostředně nutné,“ dodal mluvčí.

Foto: HZS MSK

Hasiči zasahovali při požáru zemědělského objektu.

Vodu k zásahu hasiči vozili kyvadlově cisternami, k rozebírání střechy a následnému dohašování využili i výškovou techniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám