Hlavní obsah

V zavřeném obchoďáku jako doma: Bezdomovec se vyspal a ráno si uvařil kafe

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

K neobvyklému případu vyjížděli v těchto dnech brněnští policisté, které přivolali pracovníci jednoho z obchodních center, která jsou v Česku uzavřená kvůli pandemii koronaviru. V objektu našli bivakujícího bezdomovce, který se tam choval doslova jako doma – po klidné noci v teple obchodu se obsloužil v tamní kavárně, kde si bez okolků rovněž uvařil hrnek ranní kávy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bezdomovce přilákala do obchodního centra zřejmě situace, při které jsou obchody zavřené vzhledem k nařízení vlády o omezeném pohybu lidí kvůli nákaze koronavirem.

„Rozhodl se strávit mrazivou noc v teple prázdné prodejny, což se mu očividně povedlo. Po probuzení navíc svůj smělý plán završil v liduprázdné kavárně. Pohotově si v ní uvařil šálek dobré kávy, kterou navíc spláchl hrnkem horkého čaje,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Mladík demolující byt tvrdil, že má koronavirus, a plival na policisty

Koronavirus

Bezdomovec nakonec vyvázl jen s napomenutím a důraznou výstrahou od policistů. Majitel kavárny totiž nad celou záležitostí jen mávl rukou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám