Hlavní obsah

V Třešti se srazil autobus s drezínou, dvacet zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

Na železničním přejezdu v Třešti se v pátek ve 12:30 srazil autobus s drážní drezínou. Zraněny byly dvě desítky lidí. Podle svědků z místa byl autobus plně obsazen mladými lidmi.

Foto: Jana Pechová, Právo

Autobus po srážce s drezínou v Třešti na Jihlavsku.

Článek

"Podle záchranářů byly zraněny dvě desítky lidí, z toho jeden člověk těžce," řekla ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová. Upřesnila tak původní informaci, podle které bylo zraněných jen devět, z toho jeden těžce. Záchranáři zraněné převezli do jihlavské nemocnice. Další lidé s odřeninami byli ošetřeni na místě.

"Nehoda se stala na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací, bez závor. Provoz na trati bude zastaven minimálně na tři hodiny," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Jana Pechová, Právo

Autobus po nárazu

Provoz na silnici byl podle jihlavské policejní mluvčí Jany Kroutilové obnoven ve 13:45. "Dechová zkouška u řidiče autobusu i drezíny byla negativní," dodala mluvčí.

Nehoda se stala před nádražím na přejezdu ve směru na Batelov. Podle svědků před sebou drezína na kolejích tlačila bagr, který narazil do boku autobusu. Hasiči museli část autobusu rozstříhat.

Linkový autobus, který podle svědků nehody patří dopravci Icom, byl plně obsazen mladými lidmi, kteří se zřejmě vraceli ze škol. "Hasiči nejdřív vyprostili zraněné, uložili je na vozovku pod izolační fólie a poskytli jim první pomoc," uvedl jeden ze svědků nehody. Příčiny a okolnosti nehody vyšetřují policisté a pracovníci Drážní inspekce.

Foto: Jana Pechová, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám