Hlavní obsah

V tramvaji v Praze někdo zastřelil muže v bomberu a zmizel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Neznámý pachatel v noci z pátku na sobotu v tramvaji v Hostivaři v Praze zastřelil 34letého muže. Policie po pachateli pátrá. Novinkám to řekla pražská policejní mluvčí Eva Miklíková.

Foto: Policie ČR, ČTK

Řidič tramvaje si myslel, že muž spí.

Článek

„Muž utrpěl na hlavě střelná poranění. Svým zraněním na místě podlehl. Policie šetří případ jako vraždu,“ řekla Novinkám Miklíková.

Událost se odehrála na konečné zastávce tramvaje číslo 22 v ulici plk. Mráze přibližně deset minut po jedné hodině ráno.

Seděl na sedadle

Podrobné informace k případu uvedla policie na svém webu. Řidič si po vystoupení cestujících všiml muže sedícího na sedadle v přední části soupravy. V domnění, že spí, jej chtěl vzbudit. Přitom ale zjistil, že je zraněn na hlavě. Okamžitě proto přivolal záchrannou službu a policii.

Lékař, který se na místo dostavil, ale konstatoval, že muž je mrtev a zemřel na následky střelného poranění. Případu se tak okamžitě ujali kriminalisté z pražské „Mordparty“, kteří jej vyšetřují jako podezření z trestného činu vraždy.

Po pachateli, či pachatelích nyní intenzivně pátrají. V této souvislosti se obracejí zejména na všechny cestující, kteří po půlnoci cestovali tramvajovou linkou č. 22 jedoucí ze stanice Bílá Hora do Hostivaře, a mohli si všimnout něčeho podezřelého, aby se co nejdříve ozvali na linku 158.

V průběhu vyšetřování kriminalisté zjistili, že muž nastoupil do zmíněné tramvajové linky těsně před tři čtvrtě na jednu ráno na zastávce I. P. Pavlova. Zde stál ještě asi sedm minut opřený o zeď provozovny rychlého občerstvení KFC. Po nastoupení do prvního vozu soupravy si sedl na přibližně páté sedadlo v řadě za řidičem.

"Budějovická" na hrudi

Na sobě měl černou bundu, tzv. bomber, z pod které vyčnívala zelená mikina s nápisem „Budějovická“ na hrudi. Místo písmene „o“ zde ale byla vyobrazená lebka. Pod touto mikinou měl ještě mikinu černé barvy s kapucí, kterou měl na hlavě. Dále měl na sobě seprané, v dolní části ohrnuté džíny, a na nohou černé kanady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám