Hlavní obsah

V terénním autě dostal v Praze smyk a havaroval. Honička skončila pohledem na pistoli

Právo, Novinky, ok, mhr

Zběsilou jízdu předvedl tento týden pražským policistům 24letý zdrogovaný muž v terénním autě, kterého zastavil až smyk a střet se svodidlem. K vystoupení z auta ho pak donutil pohled do pistolí policistů.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička skončila ve svodidlechVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidiče si hlídka všimla v noci na čtvrtek při nájezdu na Jižní spojku. Nezdál se jim způsob jízdy mladého muže, a tak se ho rozhodli zastavit. Šofér však sešlápl plyn a začal ujíždět.

„Na sjezdu na Zahradní město nerespektoval červenou na semaforech, podjel Jižní spojku a opět na ni najel. Na dalším sjezdu na ulici V korytech ale nezvládl řízení, dostal smyk a po téměř čtyřkilometrovém ujíždění havaroval do svodidel,“ popsal v neděli mluvčí policie Jan Daněk.

I když se řidič opět pokusil ujet, hlídka ho zablokovala a pod pohrůžkou namířené pistole přinutila vystoupit jeho i spolujezdce. Následně zjistili, že 24letý muž se před jízdou posilnil pervitinem a marihuanou. Navíc podle policie nikdy nevlastnil řidičský průkaz.

„Muž se podrobil krevnímu testu. Jeho výsledek pak ukáže, jestli bude čelit trestnímu stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky. Z toho je totiž nyní podezřelý,“ uzavřel Daněk.

Další ujížděl bez pneumatik v Olomouci

Na záchytce skončil v sobotu šestatřicetiletý opilý řidič vozidla BMW 520I poté, co se snažil ujet v Olomouci policistům. Honička skončila poté, co muž ze Šternberka - Dolního Žlebu, jedoucí už na proražených pneumatikách, narazil do policejního auta. Právu to v neděli sdělila policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Honička začala v sobotu krátce po jedné hodině po půlnoci. Šestatřicetiletý muž nereagoval na výzvu k zastavení a ujížděl. Na křižovatce s Tomkovou ulicí nezvládl řízení a vjel na chodník u protisměrné části vozovky. Vozidlo podle policie dojelo až na travnatý břeh, kde narazilo do dopravní značky a stromku. Řidič měl přitom smůlu. Prorazil si na svém autě pneumatiky.

„I přesto se následně s vozidlem rozjel a pokračoval v jízdě dále po Tomkově ulici ve směru na Chomoutov. Po ujetí několika metrů vlivem proražených pneumatik začal zpomalovat. Ve chvíli, kdy se policejní auto dostalo na jeho úroveň, řidič strhl náhle řízení vlevo a narazil do služebního vozidla,“ uvedla Štrbáková.

Ke zranění osob nedošlo. Škoda byla celkem vyčíslena na 75 tisíc korun. „Policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku, která potvrdila přítomnost alkoholu s výsledkem 1,75 promile,“ konstatovala mluvčí.

K vystřízlivění byl řidič převezen na protialkoholní stanici v Olomouci. „Nyní je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let,“ dodala Štrbáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám