Hlavní obsah

V Šumperku hořel objekt textilní firmy, škoda je sedm miliónů

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlý požár kompresorovny v jedné z textilních společností likvidovali v noci na úterý hasiči v průmyslovém areálu v Žerotínově ulici v Šumperku. Nikdo nebyl zraněn. Zaměstnancům se podařilo včas utéct do bezpečí. Škoda byla předběžně odhadnuta na sedm miliónů korun. Příčina je v šetření.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár střechy v průmyslovém areálu v ŠumperkuVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Oznámení linka tísňové pomoci kraje přijala v pondělí krátce před dvaadvacátou hodinou večerní. Zaměstnanci v podniku zpozorovali zakouření v přízemních prostorech výrobní haly, plameny se velmi intenzivně valily z jedné technické části blízko kompresoru," řekl Právu v úterý ráno mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár kompresorovny v Šumperku

"Následně se také požár pomocí několika ručních hasicích přístrojů a poté i velkokapacitním pojízdným hasicím přístrojem pokusili uhasit, bohužel bez úspěchu. Větrací ventilátory zahoření velmi rychle rozšířily až do prostor dřevěné střechy, odtud se již plameny rychle rozšířily na střechu o rozloze zhruba 80 krát 20 metrů,“ dodal mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár kompresorovny v Šumperku

Podle něj hasiči na místo ihned vyslali osm cisternových vozidel, dále vůz výškové techniky a chemický kontejner s dodávkou další dýchací techniky.

Protože plameny se rozšířily mimo jiné v půdních prostorech, které prohořely, k události byla také povolána výšková technika pro snadnější likvidaci požáru.

„Oheň se nám podařilo dostat pod kontrolu zhruba po dvou hodinách, následně jsme pokračovali v částečném odkrytí střešní krytiny a dohašování menších, ale častých ohnisek. Po celou dobu bylo nutné pracovat v dýchací technice, celý komplex budov byl poměrně hustě zakouřen a během naší činnosti jsme jej odvětrávali nasazením přetlakové ventilace,“ uvedl mluvčí a dodal, že požár pravděpodobně vznikl ve strojovně s kompresorem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám