Hlavní obsah

V Přerově se rozhoukaly sirény, hořel most

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Požár zasáhl v pátek ráno lávku přes řeku Bečvu u loděnice na Bezručově ulici v Přerově. Způsobila jej pravděpodobně neopatrnost při provádění oprav na mostě. Oheň zachvátil elektrické kabely vysokého napětí vedoucí pod mostní konstrukcí. Lávka musela být pro veřejnost uzavřena.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár mostu v PřerověVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Požár byl ohlášen v 9.03 hodin. „Hasiči mohli začít s jeho likvidací až poté, co energetici vypnuli elektřinu. Do té doby ochlazovali okolí,“ řekla Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

„Museli zároveň postavit na řece dvě norné stěny pro zachytávání odpadu, který padal z mostu,“ uvedla mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiče v Přerově zaměstnal požár kabelů na lávce přes řeku Bečvu.

Samotný požár podle ní hasiči likvidovali ze spodní části lávky a současně i shora. „Rozřezali chráničky vysokého napětí a hasební látku aplikovali přímo do nich,“ poznamenala Hacsiková.

Požár byl poměrně rozsáhlý, obavy ve městě vyvolal i kouř od hořící izolace. Kvůli mnoha dotazům obyvatel města se nakonec radnice rozhodla spustit sirény a oznámila lidem, co se stalo. Prostřednictvím rozhlasu je také vyzvala, aby nevětrali a zavřeli okna. Dodávka elektrického proudu byla dočasně přerušena do velké části města.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiče v Přerově zaměstnal požár kabelů na lávce přes řeku Bečvu.

Hořelo už před rokem

Při požáru nebyl nikdo zraněn, výše škody je zatím předmětem šetření. Vznik ohně pravděpodobně souvisí s pracemi, které na mostě byly prováděny. Dělníci měli odstraňovat následky obdobného požáru, který na místě vznikl loni v květnu. „Prověřujeme, zda nedošlo k porušení bezpečnostních předpisů,“ řekl Právu krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

O tom, zda bude lávka opět zpřístupněna veřejnosti, rozhodne statik. „Dostavit by se měl na místo ještě dnes odpoledne,“ sdělil Právu mluvčí přerovského magistrátu Bohuslav Přidal. Loňský požár způsobil na mostě škodu 1,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám