Hlavní obsah

V pražském Radotíně vykolejil nákladní vlak, poslední vagón sjel z mostku na chodník

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

V pražském Radotíně ve středu ráno vykolejil nákladní vlak. Dva vagóny skončily mimo koleje, jeden z nich vjel z mostku na chodník. Jeden člověk se zranil. Nehoda se stala na nákladní vlečce, provoz na hlavní trati je omezen. Hasiči původně informovali, že vykolejilo 20 vagónů. Drážní inspekce po poledni tuto informaci opravila. Škody budou v miliónech korun.

Záznam: V pražském Radotíně vykolejil nákladní vlakVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala před devátou hodinou ráno. U nehody zasahovali jak pražští hasiči, tak hasiči Správy železniční dopravní cesty. Podle informací z místa sjel poslední vagón vlaku ze slepé koleje z mostku na chodník pro pěší.

Vykolejený vlak v RadotíněVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Zraněný posunovač je v péči záchranářů. Kvůli zásahu byl omezen provoz na trati,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

„U 58letého muže po pádu z vagónu v Radotíně záchranáři zajistili žilní vstup, podali léky na bolest, končetinu znehybnili a poté ho převezli do FNM na traumatologii,“ informovala mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Foto: Drážní inspekce

Vlak poničil podchod

Podle Drážní inspekce se nehoda stala na vlečce pro nákladní dopravu. „Podle prvních informací tam došlo k nedovolené jízdě posunového vlaku za návěstidlo zakazující jízdu a následnému vykolejení vlaku. V důsledku toho vykolejily dva vozy a došlo ke zranění vedoucího posunu jedoucího na prvním voze,“ řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vykolejený vlak v Radotíně

Vlaky na trati Praha–Beroun budou místem projíždět pomalou rychlostí, České dráhy zatím nehlásí žádné zpoždění.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Poslední vagón vyjel na chodník.

K případu vyjela také policie. "Na místo byli vyžádáni kriminalisté, aby zhodnotili, jestli se tam nestalo nějaké trestněprávní jednání," řekl ČTK mluvčí pražské policie Jan Daněk. Dechová zkouška na alkohol u zraněného muže byla podle něj negativní.

Foto: Mapy.cz

Mostek, ze kterého vlak sjel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám