Hlavní obsah

V pražské spalovně hořelo

Praha
Aktualizováno

Devatenáct jednotek hasičů zasahovalo ve spalovně v pražských Malešicích. Z místa stoupal černý kouř. Hořet zřejmě začalo na rekonstruované lince při svařování. Škody půjdou do stovek milionů korun. Minimálně ve čtvrtek bude spalovna mimo provoz.

Živě: Požár ve spalovně MalešiceVideo: Novinky

 
Článek

Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu. Podle informací od hasičů nehořel odpad, ale technologická budova.

Několik jednotek zasahuje v Malešické spalovně u požáru jedné z budov.Video: Hasiči Praha

„Velké množství jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů vyjelo ke Spalovně Malešice k hlášenému kouři, který je vidět z mnoha částí Prahy. Došlo zde k požáru technologií v budově o rozměru 30 x 40 metrů,” hlásil ve středu odpoledne mluvčí hasičů Martin Kavka.

Podle něj je technologie v pěti patrech, hasiči proto likvidaci požáru rozdělili na několik úseků. Požár se nešíří na další budovy. „Postupně se nám daří plameny dostat pod kontrolu. Odhad škod je v řádech stovek milionů korun,” řekl před 17:00 Kavka s tím, že hasiče čeká náročné dohašování.

Foto: Novinky

Plameny zasáhly technologickou budovu ve spalovně v pražských Malešicích.

Podle mluvčího Pražských služeb Radima Many došlo k požáru zřejmě při dokončovacích pracích v rámci rekonstrukce jedné z linek.

„Pravděpodobně přeskočila jiskra při sváření do pogumované nádoby a začalo hořet. Nemám informace o tom, že by byl někdo zraněný. Doporučujeme občanům v okolí, aby nevětrali,“ řekl Novinkám Mana.

Požár v pražských MalešicíchVideo: Aktu.cz

Požár ve spalovně v pražských MalešicíchVideo: Aktu.cz

Foto: HZS Praha

Několik jednotek zasahuje v Malešické spalovně u požáru jedné z budov.

Reklama

Výběr článků

Načítám