Hlavní obsah

V Praze se během jízdy porouchal nejnovější typ tramvaje, podruhé za půl roku

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podruhé během půl roku měl nejnovější typ pražské tramvaje Škoda T15 ForCity stejnou poruchu v provozu. Rozbilo se kolo. Kvůli tomu dopoledne nejezdily tramvaje v úseku Vozovna Střešovice – Sídliště Petřiny. Cestujícím se nic nestalo.

Rozbitá tramvaj zastavila provoz ve StřešovicíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Z důvodu technické závady je zastaven provoz tramvají linek 1 a 2. V tomto úseku je zavedena náhradní autobusová doprava X1,“ oznámila Pražská integrovaná doprava na Twitteru. Tramvaje nejezdily zhruba od osmé hodiny ráno do čtvrt na dvanáct.

„Jedná se o uvolněnou obruč na podvozku na lince číslo 1, když vyjížděla ze zastávky Ořechovka. Kvůli uvolnění obruče není zajištěna směrová stabilita tramvaje. Došlo k vykolejení, ale řidič okamžitě zastavil. Tramvaj byla v minimální rychlosti, takže škody budou minimální,“ řekl Novinkám mluvčí dopravního podniku Ondřej Kubát.

Tramvaj bylo třeba s pomocí jeřábu nadzvednout a nainstalovat náhradní podvozek.

Podobnou nehodu na stejném typu tramvaje řešil dopravní podnik letos v dubnu. Tehdy byl provoz přerušen asi na hodinu v úseku Lotyšská – Podbaba.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám