Hlavní obsah

V Praze na Jižním Městě zavraždili starší manžele, údajný pachatel spáchal sebevraždu

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jap

Na pražském sídlišti Jižní Město byli v noci na čtvrtek zavražděni sedmašedesátiletí manželé. Do jejich bytu před tím přišel jejich zeť a ohrožoval je a svou bývalou manželku pistolí. Podezřelého útočníka policie po celonočním pátrání v Praze i Středočeském kraji nalezla ve čtvrtek krátce po 06.00. Spáchal sebevraždu, potvrdila policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminalisté v Praze vyšetřují dvojnásobnou vražduVideo: Novinky

 
Článek

"Ženě se z bytu podařilo utéct a přivolat policii. Po příjezdu policejních hlídek však již byli v bytě nalezeni pouze mrtví sedmašedesátiletí manželé. Pachatelem by měl být třiačtyřicetiletý muž," řekla Novinkám pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová s tím, že takto pravděpodobně vyvrcholily dlouhodobé spory všech aktérů.

Policie ihned rozjela rozsáhlou pátrací akci. Dům na Jižním Městě prohledala zásahová jednotka. Policisté se samopaly prohledávali také okolí domu a přilehlé garáže.

Pátrání ve středních Čechách

V průběhu noci vyrazila kolona policejních vozidel, včetně zásahové jednotky a speciální pořádkové jednotky do Struhařova v Praze - východ. Právě tam se měl pachatel po činu odebrat. Okraje středočeské obce obsadili policisté v neprůstřelných vestách, kteří kontrolovali všechna projíždějící auta. Uprostřed obce se pak pohybovalo několik civilních policejních dodávek.

Muž měl mít ke Struhařovu vztah. Mimo jiné by tam měla mít jeho rodina rozestavěný dům. Právě ve Struhařově byl pohyb muže v průběhu noci zaznamenán.

"V jedné z obcí Středočeského kraje byl hledaný muž zásahovou jednotkou nalezen. Podle prvotních informací podezřelý spáchal sebevraždu," doplnila Zoulová.

V domě v Praze - Hájích zajišťovali kriminalisté několik hodin potřebné stopy. U mrtvého manželského páru nařídili soudní pitvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám