Hlavní obsah

V Praze láká muž malé chlapce do svého vozu, varuje policie

– Praha
Novinky, Petr Nový

Pražští policisté varují veřejnost před mužem, který láká do svého vozu malé chlapce. Současně žádají o pomoc při pátrání po zatím neznámém pachateli. Kriminalisté zatím zaznamenali dva takové případy v tomto týdnu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První oznámení přijali policisté v pondělí, kdy krátce před 18. hodinou měl osmiletého chlapce v blízkosti dětského hřiště v Dejvicích oslovit řidič Škody Octavie. Svým vozem zastavil u dítěte a nabízel návštěvu u něj doma s tím, že chlapci ukáže počítačové hry.

V úterý kontaktovalo policii vedení základní školy v Praze 4 Pankrác s tím, že žák pátého ročníku nahlásil obdobný incident, ke kterému mělo dojít na konečné stanici autobusu MHD linky 148. Řidič Škody Felicie měl chlapce oslovit s nabídkou cukrovinek a pokoušel se jej nalákat do vozidla.

„Kriminalisté mají v současné době k dispozici popis neznámého muže, který měl údajně krátké černé vlasy, na nose pihu a na sobě tmavě zelenou mikinu a černé šusťákové kalhoty,“ řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Události policie prověřuje a zároveň se obrací touto cestou na veřejnost se žádostí o spolupráci. Jakékoli informace o podobném incidentu či informace vedoucí ke zjištění totožnosti neznámého pachatele přijmou policisté na tísňové lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám