Hlavní obsah

V pardubické Synthesii se vznítil uhelný prach. Pět zraněných

Pardubice
Aktualizováno

Uhelný prach se ve čtvrtek dopoledne vznítil v teplárně chemičky Synthesia Pardubice. Pět lidí bylo zraněno.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Synthesia

Článek

Požár byl hasičům nahlášen před jedenáctou hodinou dopoledne. Na místo vyjela jednotka přímo sídlící v areálu Synthesie, která poskytla první pomoc pěti lidem.

Muž odpovědný za tragickou havárii v děčínské chemičce dostal podmínku

Krimi

„Dva lidé byli popáleni a tři se nadýchali kouře. Všechny zraněné osoby odvezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice,” uvedla Petra Zakopalová z HZS Pardubického kraje.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleše Malého zdravotníci ošetřili dva muže, kteří měli lehká zranění na horní polovině těla. Odvezli je pak do pardubické nemocnice.

Generální ředitel Synthesie Josef Liška má informace o jednom popáleném, čtyři zaměstnanci byli podle něj preventivně odvezeni do nemocnice kvůli možné intoxikaci jedovatými plyny.

Škoda podle něj zřejmě nebude vysoká. „Předpokládám, že nepůjde o nic velkého a na celkový chod naší firmy to nebude mít vliv. Vedle možnosti spalovat uhlí je i možnost využívat i zemní plyn, takže nepředpokládáme zásadní dopad na provoz teplárny," řekl Liška.

Podle hasičů vyšetřovatelé zjistili, že zřejmě došlo ke vznícení uhelného prachu v hlubinném tunelu. Škoda nebyla zatím vyčíslena, přesné příčiny požáru hasiči zjišťují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám