Hlavní obsah

V ostravské nemocnici se střílelo, šest mrtvých

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, Novinky, Pavel Jaňurek, Aleš Honus

Při střelbě v ostravské nemocnici v úterý ráno zemřelo šest lidí. Potvrdil to premiér Andrej Babiš. Podle informací Práva pět lidí zemřelo na místě, šestý následně na operačním sále. Sedmá osoba je v kritickém stavu. Pachatel byl na útěku, pak se sám zastřelil.

Policejní mluvčí k situaci u ostravské nemocniceVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Podle informací Práva se střelba ozvala na chirurgické ambulanci kolem sedmé hodiny ráno. Policie před devátou hodinou potvrdila, že čtyři lidé jsou mrtví.

Podle aktuálních informací Práva pachatel zastřelil přímo na místě v čekárně traumatologie pět lidí, šestý člověk, který utrpěl průstřel hrudníku, následně zemřel na operačním sále.

Další osoba utrpěla průstřel hlavy a po operaci je v kritickém stavu na jednotce ARO, postřelení pak byli ještě dva lidé, jsou rovněž po operaci a mimo ohrožení života.

Celkem pachatel střelil devět lidí, z toho šest mužů a tři ženy.

Střelec v ostravské nemocnici zabil i dva příslušníky vězeňské služby

Krimi

Pachatel po činu uprchl ve stříbrno-šedém voze.  Policie záhy zjistila jeho jméno, popis i fotografii i státní poznávací značku jeho auta, kterým ujížděl. Před jedenáctou našla auto a u něj mrtvého muže s průstřelem hlavy. Podle informací Práva jde o pachatele střelby.

Mluvčí Tomáš Kužel potvrdil, že muž střílel z krátké ruční zbraně. Motiv jeho činu zatím policie nezná.

BEZ KOMENTÁŘE: Situace před ostravskou nemocnicí Zdroj: Aktu.czVideo: Aktu.cz

Policie areál celé nemocnice uzavřela a postupně ho prohledávala, evakuovala desítky až stovky pacientů i zaměstnanců.

Ministr vnitra Jan Hamáček uvedl, že na místě zasahují speciální policejní jednotky včetně Útvaru rychlého nasazení a policejního vrtulníku.

Foto: Aleš Honus , Novinky

Po střelbě v ostravské fakultní nemocnici policisté evakuovali část personálu i pacientů.

Pacienti měli podle informací z místa přikázáno nevycházet z pokojů.

Uzavřen byl i sousední areál Vysoké školy báňské. „V nemocnici se objevil střelec. Muž střední postavy v červené bundě. Do odvolání jsou uzavřeny všechny vchody do školy i ze školy,” uvedli zástupci univerzity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám